okt 04

… med både simning och gympa! Jag tycker att det är jätteroligt. Jag får nya kompisar och lär mig massor med nya saker. På gymnastiken får inte mammorna eller papporna vara inne i hallen, utan fröknarna stänger dörren när vi har samling. Fast nu gör det ingenting, för jag fixar det! Mamma och pappa säger att de är jättestolta över mig och undrar vad som hänt? Kan det verkligen vara sådan skillnad på bara några månader? Tydligen!

Vi var på fest i lördags. Det var Kalle och mormor som fyller år i dagarna och därför hade lite fest. Jag cyklade själv dit, och banne mej om jag inte fixade att cykla hem själv, fast att klockan var över halv tio! Jag och Ia hade jätteroligt och var superduktiga hela kvällen. Vi var som vanligt lite blyga i början, men det tog inte lång stund innan vi var med i matchen. Ia hittade en komps i släkten som hon gärna ville leka med. Mammas kusin Daniel. Han var som tur snäll och satt med henne i stort sett hela kvällen.

Nu är Ia sjuk. Pappa har varit hemma med henne från dagis idag. Då ville jag också vara hemma, så det har jag varit. Ia har fått blåsor på munnen igen. Och då får hon lite feber… Hon har jätteont på munnen. Hon blir lite arg kan man säga… Mer bestämd än vanligt.

Bilder kan kanske komma i nästa inlägg…

sep 12

img_3055small… dag för dag! Idag har varit en superdag. Eller, det har varit en supertid nu, img_3053smalljag lär mig så mycket nya saker.
Här ska ni få höra:

– Jag började tramsa när Ia var på sitt första gympa pass idag, men jag skärpte mig och lät Ia vara där själv utan att störa.
– Jag sprang själv till Ellie för att höra om hon ville leka, men hon var inte hemma och det var Johan som öppnade och jag bröt inte ihopa! Blev lite ledsen att Ellie inte kunde leka, men det gick över igen.
– Jag cyklade själv till simningen.
– Jag fixade simningen galant idag. Jag satt inte i mammas knä under uppropet, jag svarade på uppropet, jag gjorde allt som fröken sa (skitbra dessutom), det var jätteroligt att simma idag fast att jag inte fick märke. Men mamma förklarade hur det funkar med märke, och jag ska fortsätta simma så att jag kan ta många märke.
– Jag kan nästan knyta en rosett, det har farfar lärt mig.
– Jag håller på att lära mig klockan, morfar och mormor har gjort en klocka som jag kan ha på mitt rum och öva på.

Ska det fortsätta såhär behöver jag inte börja skolan tror jag!
Mamma hoppas bara att detta håller i sig så att det inte var en engångs grej idag. Hon ska nämligen snart bort och jobba och då ska jag och pappa fixa detta själv!

img_3083small

Ia var jätteduktig idag, både gympa och simning. Hon var ganska trött på kvällen… Men det var jag också. När jag kom hem från simningen släppte jag på alla hämningar och bestämde mig för att ha picknick för mig själv. Så här kan det se ut då:

img_3105small          img_3106small

Vi har en spännande vecka framför oss. Ia ska nämligen inte sova mer på dagis… Jag tror att jag får gå till Ellie på eftermiddagarna, för Ia kan säkert bli ganska jobbig då. Ska förresten försöka övertala Ellie att vi ska börja på gympa tillsammans. Det såg himla roligt ut när Ia gjorde det idag. Och går jag och Ellie tillsammans kanske vi vågar?!

So long…
img_3076small

jun 21

… är vad det varit mycket av på sista tiden!

Jag tycker att Viktoria var mycket fin, men jag är också mycket fin, det var jag tvungen att påpeka för mamma när vi satt och tittade (hon tjatade nämligen lite om V tyckte jag). Jag inspirerades så mycket att jag hämtade min prinsessklänning och mitt prinsessdiadem. Då blev jag ännu finare…

Det har hänt mycket i min personliga utveckling den senaste tiden. Jag har lärt mig så mycket att jag inte hunnit skriva här (nja, lite sant är det i alla fall). Jag kan numera cykla utan att någon behöver hjälpa mig att starta. Jag cyklade från bvc (när jag blivit godkänd 4-åring hos Barbro) ända ut till dagis. Min mamma är inte klok som tar ut mig på sådana rundor säger pappa… Efter halva vägen var jag ganska varm och svettig i alla fall! Sen är simningen slut, på riktigt. Jag slutade dock lite tidigare. Vi (jag och mamma) kom fram till att jag ska ta nya tag till hösten. Jag har varit själv hos kompisar. Visserligen var det min gamla gympatränare som är mamma i familjen, men ändå. Mamma skulle åka och handla tyg och jag skulle med, men fast att mina mostrar och mormor också skulle med bestämde jag mig för att leka med Ellie istället. Det gick jättebra. Det är inte så läskigt att inte mamma och pappa är med hela tiden. Detta gick så bra att jag blev superledsen när de skulle till sin farmor och farfar och jag var tvungen att gå hem… Sen har jag börjat leka med nya kompisar som bor i vårt område. Jag frågade om jag fick vara med och leka med dem, själv! Dessutom kunde mamma cykla hem igen när hon lämnat mig på Felix kalas, vad skulle hon stanna där för? Det var ju bara för barn!

Pappa hittade en gammal bild på mig, visst är jag lite lik Wiktor, min kusin? Det tycker i alla fall pappa! Hur som helst så är jag söt även här…

my-842

So long… Midsommar och födelsedag närmar sig med stormsteg. Jag har bestämt att jag vill ha barnkalas också, inte bara vuxenkalas… Mamma och pappa får fixa till detta. Jag vill gärna bjuda alla på dagis, men det får jag tydligen inte?!

maj 09

img_2809small

… har jag nått och Ia också för den delen. Vi kan cykla!
Jag har ju tränat en del, men inte så rysligt mycket ändå. Men det började i fredags, när jag skulle till simningen. Jag cyklar på min cykel ut där, Ia ville nämligen vara hos mormor så då funkar det. Jag cyklade på som vanligt, och så helt plötsligt släppte mamma mig. Jag klarade att cykla mellan olika träd i karlslund. Jag blev himla glad! Förmodligen lite för glad, för simningen gick inget vidare. Men det var för att vi skulle ha pjätt igen och det vill jag INTE! Det är ju en annan historia som vi inte tar nu. Sen i lördags skulle jag ju visa pappa, han trodde inte riktigt på mamma när hon berättade… Jag hade varit hos mormor och morfar en stund och sen kom mamma och pappa och hämtade mig. Vi pumpade min cykel och sen visade jag både pappa och mormor och morfar att jag kunde! När de kom och hämtade mig hade Ia sin lilla cykel med och hon hade cyklat hela vägen till mormor själv! Hon har bara cyklat ett par gånger tidigare, så man kan säga att hon också lärt sig nu.

Idag har jag varit ute och cyklat hela dagen känns det som. Fram och tillbaka i Karlslund utanför vårt hus. Fram och tillbaka på en nyasfalterad väg i området. Det gick jättebra! Jag tränade på att bromsa också. Det gick ganska bra. Jag gjorde en del vurpor, men det säger mamma och pappa att det gör man och fler kommer det att bli.

Tänk att jag kan cykla! Jag är så lycklig när jag är ute, skrattar hela tiden! Nu ska jag bara lära mig att simma också, så är mamma nöjd!

img_2828small         img_2820small

So Long…

Ps. Fast mamma och pappa sa att de var jättestolta över mig (och Ia)!

okt 31

… lämna något kvar i bilen. Det vet ju mamma om. Men hon skulle ju bara gå in och hämta mig och Ia och bilen var larmad och stod utanför dagis… Ändå skulle tjuvarna hinna fram, fast att där var andra folk som rörde sig i närheten. Dumma tjuvar! Mammas nya väska, plånbok, mobil, kalender och sticke (hon hade hunnit sticka 15cm på sina raggsockor, men nu orkar hon nog inte börja om…) Lite jobb och strul väntar nu innan hon fixat nya saker, men det blir bra det med. Så om mamma inte svarar på sin telefon är det inte så konstigt, för den är borta. Dock är det bara materiella ting… Fast ändå var det dumma tjuvar tycker vi!

Återkommer med lite roligare skriverier snart 😀

Ps. Pappa kom precis hem från city gross med parkeringsböter, han hade glömt p-skivan… Ingen bra vecka för familjen Pettersson…

aug 26

… det som är nu kommer här.

img_2202small img_2197small

Jag och Ia leker en del nu. Det går faktiskt lite bra också! I alla fall när hon är med i mina lekar. Dvs att jag får bestämma… Men ibland känner jag att jag vill leka själv. Eller i alla fall inte att Ia ska förstöra, och då stänger jag in mig på mitt rum. Fast Ia har lärt sig att öppna dörrar nu, vilket gör det hela lite jobbigare.

img_2203small img_2178small

Som jag skrev innan, dagis har ju börjat lite igen. Vi är inte där hela dagar än – jag och Ia men vi hinner med en del ändå. Ia testar att äta med oss och sova med de andra små. Hon är ganska duktig den där Ia, men så är hon ju också min lillasyster… Jag har varit på knytte igen. Det var jätteroligt! Jag har blivit lite ledsen när mamma kommit och hämtat mig, för jag vill inte gå hem.

dsc00920small

feb 28

Jag kan det här med att ta på mig själv! Se här:

 my-1358small.jpg

Men om det inte går som jag vill blir jag lite irriterad. Kan lätt skrika och skälla då. Speciellt om klockan närmar sig 18 på kvällen. Av någon konstig anledning är det nämligen inte mycket som funkar som jag tycker då?!

jan 04

… Jag kan sjunga! Vill bara berätta det!
Bäst går det med Bä Bä vita lamm där jag fyller i orden med stora bokstäver när mamma och pappa sjunger:

BÄ BÄ vita lamm, HAAA du något OLL?
Ja ja kära BARN, jag har säcken DULL.
Helgdagsrock åt DAR, och söndagskjol åt MOR (på världens bredaste skånska)
och två par BUMPOR åt lilla lilla MYYYYYYYYYYYYYYYYYY

Jag kan även sjunga hjulen på bussen snurrar JONT JONT JONT genom hela STADA…

🙂 solong tills nästa gång!

okt 28

Det här med att äta själv är en konst! Får jag inte en egen sked när vi ska äta youghurt blir jag galen och då vill jag inte äta! Mamma och pappa säger att det blir ”inga fina fläckar av youghurt”… Men sen har jag även testat att äta själv när det är middag. Potatismos och korv går bra, för då sitter liksom maten kvar på skeden – fast att jag vänder upp och ner på den innan den kommer till munnen. Men sen är det det här med spaghetti. Vet ni hur hal en spaghettitråd kan vara, fast att den är kort? För att försöka förklara lite bättre delar jag med mig av en bild som är tagen när jag försöker äta detta. Som ni ser är det ganska så svårt att få in skeden rätt i munnen också 😀

my-991-small.jpg

sep 16

Hur kul är det inte med telefoner… Visst jag har haft kul med dem tidigare, ringde ju mammas chef bland annat som ni kanske kommer ihåg.Men nu börjar jag faktiskt förstå hur de fungerar, man säger -”Haaaallåååå” och sen väntar man på ett svar. Hur kul som helst! Har jag dessutom en penna eller flera känner jag mig som fisken i vattnet.

En annan klar favorit är definitivt det här med pennor, sicken grej det är att kunna dra en färgglad pinne och så syns det spår från vart man var tidigare, magiskt. Mamma & Pappa har jättemånga pennor, har lite svårt för att välja vilken som är min favorit men jag tror det är min långa gula jag gillar bäst. Gillar i och för sig dem med kork på också, men pappa säger att de inte är något för mig! Så jag får väl helt enkelt lita på honom. Han vet ju trots allt bäst, tror han i alla fall…..

my_pennor_small.jpg my_tfn_small.jpg