mar 08

Just nu tycker jag att allt handlar om Ia och hon tycker att allt handlar om mig… Men vi tycker om varandra ändå och det är nog mest att vi blir lite osäkra ibland.

Januari gick åt till att renovera hemma, träna och börja skolan igen. Simningen går som en dans och jag dansar ju också. Började på termin 2 nu och jag älskar det. Jag har nämnt att jag kanske ville vara med i karnevalståget så nu har mamma anmält mig…
Ia simmar på och hon har även börjat på konståkning. Det är lite orättvist för hon får nya saker till konståkningen hela tiden. Jag behöver ju inget till dansen och till simningen har jag baddräkter…

IMG_4062

Detta är från dronksim i Staffanstorp. Jag fick 4 drinkar med hem! Ia var också med och tävlade, hon var dock jätteledsen eftersom hon inte fick pris… Hon simmade jättebra och slog stora pers, men det hjälpte inte.

Februari har bara flytit på. Våra veckor springer iväg! Men vi gillar dem! Det är jätteroligt att vara i skolan med kompisar. Men det är ännu roligare att vara på våra träningar med våra kompisar.

Jag har tex sovit tillsammans med Tova hemma hos Ella.
Jag har också varit hemma hos Moa tillsammans med Ella och Tova. Där sminkade de andra sig… Jag vågade/ville inte riktigt. Mamma har ju sagt nej. Men nu har mamma lovat att hon ska visa mig en gång så får vi se hur det blir efter det 😉

Vi har åkt skidor med pappa, farmor och farfar. Men det får bli ett eget inlägg.

Ia har varit på sin första slingauppvisning. Det är ett förtest till test. Test måste man göra för att får börja tävla. Hörde att Ia var jätteduktig. Visar bild här, men ber pappa att lägga upp hennes åk i ett annat inlägg.

jan 01

Vi har haft ett fantastiskt år, men ser fram emot ett ännu bättre 2015!

Skolan går fortfarande bra, även om matte inte är ett favoritämne. Ia har också börjat skolan och är nöjd med sin första termin. Hennes allra bästa kompis i skolan är Wiktor, därför tycker mamma och pappa att det är skönt att de började i samma klass.

Ia vill fortfarande göra allt som jag gör. Ibland tycker jag att det är helt ok, eftersom hon är rolig att leka med. Men ibland orkar jag inte!

På simningen har vi båda gått framåt. Jag har tagit min första pokal (25m) i utmanaren och Ia har tagit steget upp i träningsgrupp. Faktiskt går vi i grupperna under/över varandra! Nu under jullovet har vi tränat tillsammans några gånger. Ia är jätteduktig och kämpar på. Jag vet dock att hon tycker att det känns tryggt att jag är med där!

Förutom simning har jag gått på dans en termin. Det är skitroligt!
Ia vill mest testa allt. Hon har dock gått på skridskoskola. Hon var duktig på även detta, men valde att gå kvar i skridskoskolan. Dock ska hon fortsätta nästa termin och då får vi se hur det går.

Nu önskar vi ett Gott Nytt År till alla och önskar att alla får vara friska och att vi tar hand om varandra

dec 14

sep 24

Allt rullar på som vanligt igen! Fast lite nytt är det, Ia går ju i skolan nu! Och hon gillar det.
Vi har börjat cykla dit så att pappa ska hinna med ett tidigare tåg… Men han behöver öva lite till…
En sommarbild till för att påminna oss om denna :

IMG_3714.JPG
Jag har även gjort debut på tävling på bortaplan. Jag och mamma var i Alingsås. Vi åkte stor buss med alla LSare och sov i skola. Tävlingen gick bra, blev bara diskad på 25 fjäril. Klarade ryggvändningen som jag var så nervös för. På fjärilet ryckte jag i starten, samma som swim of Hope, fast denna gången hade de rätt…

IMG_3768.JPG
Jag har börjat dansa också, det är jätteroligt!
Ia har börjat på skridskoskola. Hon är superduktig på att åka! Hon fick mycket beröm av tränarna. De ville till och med flytta upp henne till träningsgrupp direkt. Vi får se hur det går!

IMG_3786.JPG

Tessan har fyllt 35! Då hade hon en röda mattan fest och hade sytt klänningar till oss.

IMG_3738.JPG IMG_3742.JPG

Vi var hos frissan och fick uppsatt hår. Sen fick vi köpa örhänge som hängde! Det var en perfekt kväll. Fast det var ganska skönt när farmor och farfar hämtade oss. Då åkte vi hem och kollade på film med dem!

aug 12

Vi har haft en jättefin sommar! Vi började med en ganska turbulent start, en resa till Italien från fel flygplats… Det gick bra, vi hann byta med 1 minuts marginal. Mamma pratade inte med pappa på 1 dag, men jag försäkrade henne om att hon inte skulle hitta någon bättre man…

IMG_3321.JPG

IMG_3335.JPG

IMG_3333.JPG

När vi kom hem fortsatte det underbara vädret och vi har besökt stranden med kompisar. Ia passade på att vara lite sjuk. Inte kul i denna värme, det släppte ju aldrig.

IMG_3558.JPG

Ia tappade sin första tand, och andra! Eller tappade och tappade, Jonna drog ut dem!

IMG_3672.JPG

Vi avslutade semestern med en härlig familjedag på ven! Fast cyklingen utan egen kontroll var inget för mig. Det var jätteläskigt att sitta bak och inte kunna styra eller bromsa själv… Ia gillade det dock!

IMG_3649.JPG

Nu har mamma och pappa börjar jobba, vi börjar skolan nästa vecka. Vi är hos morfar sålänge. Han har blivit pensionär denna sommar! Nu håller vi tummarna för att han och andra nära ska bli friska och starka igen!!

IMG_3670.JPG

Puss

jun 01


Har varit lite mycket fokus kring Ia de senaste inläggen tycker jag.

Jag slutar snart ettan! Det är fortfarande kul i skolan! Hoppas att det fortsätter så. Jag har ju några år kvar…
Jag har varit på lite olika kalas och har många olika kompisar i skolan.

20140601-085501-32101986.jpg

Vad jag också klarat av är min första riktiga simtävling. Det gick bra! Riktigt bra faktiskt. Simmade 50 bröst 58.34 och 50 fritt 48.20.
Det var lite nervöst med insim med de stora.

20140601-092116-33676243.jpg
Nu är det avklarat och det var faktiskt roligt. Det som var extra roligt var att Tova följde med mig hem hela lördagen. Kanske är jag med på tävlingar i höst. Säger inte blankt NEJ längre!!
Annars går allt upp och ner! Humöret inte minst. Trotset hänger med!! Inte så lite heller enligt mamma… Lyder gör jag när jag vill liksom… Men det går nog över igen, hoppas mamma och pappa i alla fall!
Jag har haft kompis som sovit över och sovit över hos kompis oxå! Det gick bra!! Och var riktigt roligt! Jag börjar nog bli stor!!

20140601-105639-39399916.jpg

maj 14

Hon är duktig den dära lillasyster!

20140514-132541.jpg
Hon sprang hela kalvinknatet fast att hon var nervös. Wiktor vann och Ia kom 3:a. Nästa år har de en ”riktig” klass, så då får vi se hur det går. Men jag förstod lite mer att det inte bara handlar om att vinna. Alla kan ju inte vinna, men vars med och ha kul ändå. Jag ska nog vara med nästa år minsann!

När vi kom hem från kalvinknatet och Ia berättade för pappa hur det gått fick jag ett litet utbrott, igen. Tycker att de bara är stolta över Ia och inte mig, aldrig nånsin…

maj 13

Har oxå fortsatt att simma! Hon är jätteduktig. Tyvärr är hon ensam i sin ålder, men det kan ändra sig.

20140513-133720.jpg
Det är inte många veckor kvar på dagis för henne. Lite konstigt att vi inte ska dit mer… Hon ska sova över på dagis i veckan. Hoppas att jon klarar det. Hon är lite nervös för det och tror att hon kommer att sakna mamma…
Men först ska hon springa kalvinknatet! Heja Ia! Jag ska bara titta på, vill inte vara med och springa!

apr 22

Helt plötsligt fick vi feber och missade en simtävling! Det var Ias första och hon blev ledsen för hon ville visa hur duktig hon blivit. Och det var första gången som jag skulle simma 50m, vilket jag blev ledsen för att jag inte fick.

Men om vi fortsätter att simma kommer det fler tillfälle!! Nu ska jag bara våga tävla på andra tävlingar än utmanaren (som bara är på hemmabana).

20140422-222450.jpg

apr 14

Min lillasyster Ia har fyllt 6 år! Jag blev bjuden till hennes barnkalas. Hon bjöd alla sina dagiskompisar, Edit och mig. Vi hade kul! Ia bestämde att de skulle äta pizza, och eftersom jag inte gillar pizza var pappa snäll och köpte annan mat till mig. Släktkalaset har också klarats av. Ia önskade sig pengar till en iPad (det jag gjorde förra året). Jag fick frågan av mamma om vad vi skulle ge henne. Jag funderade och funderade. Kom sen på att hon alltid bor i husbilen när vi leker med Barbie, och det är kanske inte så kul alltid?! Därför tyckte jag att hon skulle få ett barbiehus! Så nu har vi någonstans att bo båda två!

20140414-223229.jpg

Just nu har vi påsklov och det känns härligt!